Begeleiding & Levering

Tuinontwerp en landschapsontwerp is de specialiteit van Twan’s Landschaps- en Tuinadvies.

Naast het ontwerpen bied ik meerwaarde in de vorm van begeleiding en/of levering tijdens de uitvoering van het ontwerp of project. Voor de uitvoering kan ik een duidelijke aanlegbeschrijving maken waarin het ontwerp tot op detailniveau wordt uitgebeeld. Door nummers te koppelen aan plantnamen in de aanlegtekening, en deze weer te combineren met de aanlegbeschrijving, ontstaat er een goed beeld van waar bijvoorbeeld de beplanting komt en in welke hoeveelheden er aangeplant moet worden. Zo kunt u zelf de regie nemen en uw tuin zelf aanleggen, door bijvoorbeeld steeds één deel van uw tuin aan te pakken.

Een tuinontwerp is altijd maatwerk. Waar nodig wordt straatwerk, beplanting en ander materiaal geleverd (denk bijvoorbeeld aan kabels, waterafvoer en verlichting). Hiervoor werk ik samen met een aantal uitvoerende bedrijven en kwekerijen waar ik goede ervaringen mee heb.

Bij complexere landschapsontwerpen werk ik samen met diverse adviesbureaus voor de technische uitwerking van het plan. Hierdoor heeft u de zekerheid dat het ontwerp wordt omgezet naar praktisch toepasbare uitvoering en daardoor kan een compleet product worden aangeboden. Door inspraak tijdens de aanleg van het ontwerp te houden en hierop te blijven sturen en begeleiden, komt het ontwerp uiteindelijk het beste tot zijn recht.

Levering van planten en materialen is mogelijk bij zowel de aanleg van particuliere tuinen als bij kleinere landschapsprojecten voor bedrijf en (semi-)overheid.